צור קשר עדכונים מאמרים אירועים מארזים ומיוחדים סדנאות שוקולד אודות דף הבית
תולדות השוקולד בארץ ישראל
 

האיזכור המקראי הראשון לשוקולד מופיע בספר שופטים פרק ד' בפסוק "מים שאל שוקו נתנה", בו מוזכר כיצד הרדימה יעל, אשת חבר הקיני, את המלך סיסרא בעזרת שוקו, ומאז אנחנו מרדימים ילדים באמצעות שוקו לפני השינה.

אלפי שנים עברו על ארץ ישראל ללא תיעוד של שוקולד. כנראה שבמקום – אכלו חרובים.   כך אנו מגיעים עד תחילת המאה ה-20...

בשנת 1926 הקים בארץ ישראל ליבר את מפעל "ליבר" לשוקולד קפה וממתקים. " על כל לשון ליבר תמיד ראשון" המפעל נקנה על ידי עלית בשנת 1970.

בשנת 1934 התחילה חברת "עלית", שהוקמה שנה קודם, לייצר את ה"שמנונית", שלימים נודעה כשוקולד "פרה". וכך קיבעה ל-70 השנים הבאות את הטעם של עמישראל בשוקולד...

שנות ה-50 נודעו כשנים הקשות של השוקולד שהיה בהקצבה. שוקולד הפך להיות משאת נפש – המתוק האולטימטיבי, ונשאר כזה עד ימינו.

תקלה במכונה לייצור וופלים במפעל "עלית" הולידה עשרות טונות של חטיף שהוחלט לקרוא לו "טויסט"...  עד היום נמכרים חטיפים שיוצרו אז, וטעמם רק משתבח עם השנים.

בשנות ה-70 הבון-טון של מי שידו היתה משגת לנסוע לחו"ל היה הטובלרון. אותו שוקולד פלאי בפרופיל משולש היה במשך שנים פסגת השאיפה של הישראלים. בשנות ה-80 נוספו להם גם המוצרטים השונים. איך אפשר לחזור מחו"ל בלי איזה מוצרט קוגל לחבר'ה?!

בשנת 1979 נפתחה חנות "גודייבה" בכיכר המדינה בתל אביב. החנות שירתה בעיקר את האלפיון העליון אבל היתה נקודת התחלה וייחוס לכל אלה שיבואו אחריה.

בשנת 1986 הוקם מפעל "ורד הגליל", שיצר סוף סוף תחרות אמיתית בתחום השוקולד, ונתן דחיפה אמיתית לשוק ,שהכיר בעיקר שוקולד פרה.

בשנת 1996 התחילו גלגלי המהפיכה לנוע – עודד ברנר פתח ברעננה את "מקס ברנר", ולמרות שהיו חלוצי שוקולד לפניו – הוא הצליח לשווק את בשורת השוקולד האיכותי והמיוחד לפלח אוכלוסיה רחב. פתאום שוקולד עם צ'ילי, אניס ולבנדר נשמע כמו הדבר הגדול הבא.

החל בשנת 2000 התחילו לצוץ בארץ סניפים של מותגי בוטיק בינלאומיים. כל מי שחזר משהות בבלגיה החליט שהוא יביא איתו את הבשורה של השוקולד לעם ישראל. שוקולטיירים מקומיים החלו גם הם לפעול ביתר שאת. צריכת השוקולד לנפש הוכפלה אבל עדיין רוב האנשים אוכלים... שוקולד פרה.

 

 
האם שוקולד טוב לבריאות?
תולדות השוקולד בארץ ישראל
שוקולד וסקס
איך לטמפרר שוקולד
איך מכינים שוקולד?
איך מכינים שוקולד? חלק 2
 
 
נשמח אם תשאירו פרטים, ונחזור אליכם בהקדם. ליצירת קשר בטלפון 050-6346376, 052-8700126 או במייל ל- katanvetov@gmail.com כתובתנו: משמר הים 26 גבעת אולגה, חדרה
 
שם:
טלפון:
מייל:
 
 
 
 
ההיסטוריה של השוקולד
 
 
 
סדנת שוקולד למסיבת רווקות : סדנת שוקולד לעובדים : מסיבות וימי הולדת : מתנות לאורחים באירועים : שולחנות מתוקים : אודות : מארזי שוקולד : מתנות לאורחים באירוע : קייטרינג חלבי : תולדות השוקולד בארץ : הקשר בין שוקולד וסקס : איך לטמפרר שוקולד : ארז חוות חלב : סדנת שוקולד : חוגים : דוכן שוקולד באירועים
© 2017 כל הזכויות שמורות | כל הזכויות שמורות לקטן וטוב - ייצור שוקולד