צור קשר עדכונים מאמרים אירועים מארזים ומיוחדים סדנאות שוקולד אודות דף הבית
האם שוקולד טוב לבריאות?
 

אם אתם מרגישים רע עם עצמכם כל פעם שאתם אוכלים שוקולד, תשתחררו מרגשות האשמה. מחקרים מוכיחים – אכילת שוקולד במידה סבירה מרוממת את מצב הרוח, משפרת  את זרימת הדם, ואפילו מגנה מפני מחלות לב. אז הנה כמה סיבות למה מגיע לכולנו להתפנק עם קצת שוקולד מדי פעם.

שוקולד מאריך את תוחלת החיים – חוקרים באוניברסיטת הרווארד בארה"ב בדקו 8,000 נבדקים על פני 65 שנה. הם מצאו שאנשים שאכלו שוקולד מדי פעם, כ-3 פעמים בחודש, חיו כשנה יותר מאשר אלה שלא אכלו. הם הגיעו למסקנה שזה עשוי להיות בשל העובדה שהקקאו מכיל נוגדי חמצון, הנקראים פוליפנולים, ומונעים חמצון של כולסטרול מזיק, וידועים גם כמונעים סרטן.

שוקולד מוריד את המתח – הקקאו מכיל חומצה ולרית, שגורמת לרוגע והרפייה.
וגם בזכות הסוכר – הוכח כי כשאנחנו צורכים מתוק, משתחררים במוח חומרים הדומים לאופיום, ובעלי השפעה מרגיעה.

שוקולד גורם לנו להרגיש טוב – כשאנחנו אוכלים אותו, הוא גורם לשחרור של אנדורפינים במוח (הורמונים שמשתחררים גם בזמן קיום יחסי מין, צחוק, או חיבוק), שהם בעלי השפעה כמו מורפיום או תרופות משככות כאבים, וגורמים לנו הרגשה טובה ומצב רוח מרומם.

שוקולד לא גורם לחצ'קונים – למרות שתמיד מאשימים אותו, השוקולד לא גורם לפצעי בגרות. במחקר שנערך באוניברסיטת מיזורי בארה"ב, הוכיחו כי לשוקולד אין השפעה על שומניות העור.

לא על השוקולד לבדו – השוקולד אמנם מכיל אחוז גבוה של שומן, אך רובו בנוי מחומצה סטארית, שעוזרת בפירוק כולסטרול. הוא אמנם לא דיאטתי, אבל כל עוד אוכלים מאוזן, ושורפים יותר קלוריות ממה שצורכים, לא משמינים, גם אם חוטפים איזו קוביונת פעם ב...

שוקולד טוב לעיכול - הוא עוזר בעיכול חלב, וטוב לבעלי רגישות ללקטוז. חוקרים באוניברסיטת רוד-איילנד גילו שהקקאו מייעל את פעילות הלקטאז, הלא הוא האנזים שמפרק את הלקטוז - סוכר החלב. פציינטים בעלי אי-סבילות ללקטוז דיווחו על שיפור במצבם, כשהוסיפו כפית וחצי של קקאו לכוס חלב.

שוקולד יכול לשפר את הריכוז - לדוגמה בשעות אחר הצהריים, כשרמות הסוכר בדם (Gl) נמוכות, אם נאכל שוקולד, שהוא בעל אינדקס גליקמי נמוך (70Gl), זאת אומרת שהוא מספק אנרגיה לטווח ארוך, כי הוא אינו מעלה את רמת הסוכר בדם מהר מדי, הוא יחזיק אותנו יותר זמן לעומת  אם נאכל קערת קורנפלקס (73 Gl ). כמו כן שוקולד הוא מקור טוב של כרום, שעוזר לשלוט ברמת הסוכר בדם, כי הוא משתתף בספיגת סוכרים בגוף.

שוקולד עוזר לעירנות - השוקולד מכיל אחוז מאוד זניח של קפאין. בשלוש קוביות שוקולד יש 1 מ"ג קפאין, לעומת 85 מ"ג בכוס קפה אחת. בנוסף הקקאו מכיל תאוברומין, ממריץ טבעי, המצוי בקקאו. השפעתו דומה להשפעת הקפאין על הגוף, אך פחותה, והוא אינו גורם לעצבנות כמו הקפאין.

לסיכום- הקקאו הוא בעל ערך תזונתי רב, ולכן מצוין תמיד על אריזת השוקולד אחוז מוצקי הקקאו, אך אל לנו לשכוח ששוקולד הוא ממתק, וככזה הוא מכיל לא מעט סוכר. אם  כן מומלץ תמיד לצרוך שוקולד מריר בעל אחוז גבוה של קקאו. כדאי גם להסתכל על הרכיבים שעל האריזה, ולוודא שהשוקולד שאנחנו קונים או אוכלים עשוי באמת מחמאת קקאו ולא מכיל שומנים מוקשים אחרים, שאינם בריאים.
וזיכרו, אם תאכלו אותו במידה, הוא  לא יזיק לכם, ותמיד ישאיר טעם לעוד...

 
האם שוקולד טוב לבריאות?
תולדות השוקולד בארץ ישראל
שוקולד וסקס
איך לטמפרר שוקולד
איך מכינים שוקולד?
איך מכינים שוקולד? חלק 2
 
 
נשמח אם תשאירו פרטים, ונחזור אליכם בהקדם. ליצירת קשר בטלפון 050-6346376, 052-8700126 או במייל ל- katanvetov@gmail.com כתובתנו: משמר הים 26 גבעת אולגה, חדרה
 
שם:
טלפון:
מייל:
 
 
 
 
אם כבר מתוק - אז שיהיה שוקולד
 
 
 
סדנת שוקולד למסיבת רווקות : סדנת שוקולד לעובדים : מסיבות וימי הולדת : מתנות לאורחים באירועים : שולחנות מתוקים : אודות : מארזי שוקולד : מתנות לאורחים באירוע : קייטרינג חלבי : תולדות השוקולד בארץ : הקשר בין שוקולד וסקס : איך לטמפרר שוקולד : ארז חוות חלב : סדנת שוקולד : חוגים : דוכן שוקולד באירועים
© 2017 כל הזכויות שמורות | כל הזכויות שמורות לקטן וטוב - ייצור שוקולד