צור קשר עדכונים מאמרים אירועים מארזים ומיוחדים סדנאות שוקולד אודות דף הבית
איך מכינים שוקולד?
 

איך הופך פרי הקקאו לטבלת שוקולד?

הכל מתחיל בעץ טרופי, הנקרא קקאו ת'יאוברומה (Theobroma Cacao), שזו המילה היוונית ל"מזון האלים". אבל אפשר פשוט לקרוא לו - קקאו.
מקורו בדרום מרכז אמריקה, אבל היום גדל, בעקבות הביקוש, גם באיזורים טרופיים אחרים. כ-70% מהקקאו בעולם גדל באפריקה.

עץ קקאו ממוצע מניב כ-2000 תרמילים בשנה. הפרי, שצורתו דומה לכדור פוטבול, צומח ישר מן הגזע. בהתחלה בצבע ירוק, ואז כשמבשיל הופך לצהוב אדמדם או ורוד. הפרי מכיל בתוכו ציפה לבנה ודביקה, שמשמשת כמעטפת לכ-30-40 זרעים. לציפה טעם מתקתק ומריר גם יחד, וגם הפולים בשלב הזה מרים מאד. איסוף הפירות מהעץ מתרחש בד"כ פעמיים בשנה. כיוון שהעץ עדין מאד, אי אפשר לטפס עליו, ולכן משתמשים במצ'טה, שקשורה למוט ארוך, בשביל לקצור את הפירות. אחר כך פותחים אותם בידיים, כדי לא לפגוע בפולים שבפנים.

אז מגיע שלב חשוב בתהליך - התססה. הפולים, המכוסים עדיין בציפה, מוכנסים לחביות עץ או בורות באדמה, ומכוסים בעלי בננה, ומתחילים לתסוס. תוך כדי התהליך, הסוכר שבציפה הופך לחומצה, והופך את צבע הפולים מחום דהוי לחום כהה ועמוק. הציפה נפרדת מהפולים, וטעמם המר מתעדן ונהיה יותר שוקולדי. משך ההתססה תלוי באיכות הפולים. זן משובח יותר יצטרך כמה ימים, בעוד לזן אחר ייקח שבוע או יותר.

לאחר מכן הפולים מתייבשים בשמש בערך שבוע, וטעמם ממשיך להתפתח גם במשך הייבוש. ישנם יצרנים, שמשתמשים בייבוש באמצעות חימום, על מנת לזרז את התהליך, חימום זה גורם לטעם לוואי "מעושן" ופחות טוב. 

משם נשלחים הפולים למפעלי השוקולד.
במפעל הם קודם כל ממויינים מאבנים ושאריות אחרות, נשקלים, ומאוחסנים לפי סוגים. ישנם סוגים שונים של קקאו, וכל סוג שוקולד מכיל בתוכו הרכב קבוע של זני קקאו שונים, המשפיעים על טעמו.

אחר כך הפולים עוברים קלייה, שנמשכת בין חצי שעה לשעתיים, בחום של 100-140 מעלות. בזמן הקלייה הפולים מפתחים טעם  וארומה, מתייבשים, וצבעם מתכהה. בשלב זה הם עוברים כתישה, ונשברים, ותוך כדי כך נפטרים  מקליפתם הדקה באמצעות רוח.

בסופו של התהליך מתקבלים "פולי קקאו גרוסים", טעמם כבר יותר שוקולדי, אך עדיין בעל טעם לוואי מריר יחסית.

בשבוע הבא נמשיך ונגלה איך הפולים הופכים לשוקולד.

 

 

 
האם שוקולד טוב לבריאות?
תולדות השוקולד בארץ ישראל
שוקולד וסקס
איך לטמפרר שוקולד
איך מכינים שוקולד?
איך מכינים שוקולד? חלק 2
 
 
נשמח אם תשאירו פרטים, ונחזור אליכם בהקדם. ליצירת קשר בטלפון 050-6346376, 052-8700126 או במייל ל- katanvetov@gmail.com כתובתנו: משמר הים 26 גבעת אולגה, חדרה
 
שם:
טלפון:
מייל:
 
 
 
 
מסעו של פרי הקקאו בדרך להפוך לשוקולד
 
 
 
סדנת שוקולד למסיבת רווקות : סדנת שוקולד לעובדים : מסיבות וימי הולדת : מתנות לאורחים באירועים : שולחנות מתוקים : אודות : מארזי שוקולד : מתנות לאורחים באירוע : קייטרינג חלבי : תולדות השוקולד בארץ : הקשר בין שוקולד וסקס : איך לטמפרר שוקולד : ארז חוות חלב : סדנת שוקולד : חוגים : דוכן שוקולד באירועים
© 2017 כל הזכויות שמורות | כל הזכויות שמורות לקטן וטוב - ייצור שוקולד